Beste verlichting

Inbouwverlichting is een zeer nuttig instrument om onze keuken, slaapkamer, woonkamer en andere ruimtes in het interieur te decoreren vanwege de fatsoenlijke uitstraling en de gezellige verlichting. Deze keer gaan we de 6-inch LED-inbouwspots van SANSI beoordelen. Naast het beoordelen van de voor- en nadelen van deze verlichting, zullen we ook enkele tips voor de aanschaf van de armaturen met u delen. Wilt u Inbouwspots kopen bekijk dan onze tips en advies.

SANSI Inbouw-LED’s Review

Laten we, voordat we de gedetailleerde uitleg doornemen, eerst de specificatie bekijken.

Vermogen: 15W
Lumenproductie: 1800 lm
Lichtbron: LED
Lichte kleurtemperatuur: 4000K
Grootte: 6 inch
Dimbaar: Ja
Basis: E26

1. 2. Baffle trim ontwerp
Het selecteren van het juiste type bekleding is belangrijk omdat het de functie en het uiterlijk van de inbouwverlichting beïnvloedt. Deze SANSI’s kunnen worden voorzien van de baffle-trim, wat betekent dat ze een binnenoppervlak hebben dat de lichten gedeeltelijk absorbeert, zodat de lichten die naar buiten komen niet al te verblindend zijn. Deze functie is zeer nuttig voor de woonkamer en slaapkamer, omdat de comfortabele verlichting ons een optimale omgeving biedt om te lezen. In tegenstelling tot de reflectorafwerking bij andere soorten downlights heeft de baffleafwerking een laag profiel. Zie ook de baffle vs. reflectorafwerking.

2. 2. Dimbare inbouwverlichting
Als u geen lichtplan heeft voor de aankoop en installatie van de plafondverlichting, komt u uiteindelijk met een te felle verlichting. Het zou nogal pijnlijk zijn om de verlichting uit de inbouwspouw te verwijderen na een bezwete installatie. De SANSI inbouwspots kunnen dit probleem echter oplossen. De lampen zelf zijn dimbaar. Daarom kunnen we de helderheid van alle verlichtingsarmaturen zo regelen dat ze geschikt zijn voor verschillende activiteiten, zoals een hoger lux-niveau voor het lezen en een lager lux-niveau voor het tv-kijken op de bank. Om de blikjes te dimmen hebben we een dimschakelaar nodig.

Dimbare verlichting is in mijn ogen essentieel omdat het een grotere flexibiliteit geeft.

3. 3. Elegant ontwerp
Het doel van het hebben van verzonken lichten het om ons huis te verfraaien. Het is dus noodzakelijk om het algemene ontwerp van de armaturen te overwegen. In tegenstelling tot andere producten heeft die van SANSI een karakteristieke bloemvormige bevestigingsplaat. De 3 kleine LED-chips bevinden zich bij de 3 bloemblaadjes. Het wordt een plafondkunstwerk als ze worden uitgeschakeld.

4. 4. Hoge CRI voor echte kleurbeleving
Bij het selecteren van uw beste inbouwverlichting moeten we ook rekening houden met de Color Rendering Index (CRI). Hogere CRI-waarde, realistischer kunt u zien onder de verlichting. Zonlicht heeft de maximale CRI van 100. Onder het zonlicht zou de kleur van het object het meest natuurlijk zijn. De LED-inbouwlamp van de SANSI heeft een CRI van 80, wat relatief hoog is in vergelijking met vergelijkbare producten op de markt.

5. 5. Energiebesparende LED
Hoewel elke inbouwlamp slechts 15W stroom verbruikt, genereert deze wel 1800 lumen. Dit betekent dat het lichtrendement 120 lumen per watt is! Het is ongeveer 10 tot 12 keer hoger dan halogeenlampen. Dus, het maakt niet uit of u een nieuwe installatie heeft of de oude armaturen vervangt, het selecteren van SANSI’s LED-downlight kan u veel energie en dus electriciteitskosten besparen.

Hoeveel kost het om 10 x 15W inbouwverlichting te gebruiken?

Als u 10 van deze inbouwspots installeert en deze 5 uur per dag aanzet, dan zijn de dagelijkse gebruikskosten 10 * 15W * 5h * $0.1/1000 = $0.075. Met andere woorden, de elektriciteit kosten van het runnen van de lichten zou $ 2,25 per maand en $ 27,4 per jaar.

6. 6. Langdurige LED
Waarom zouden we kiezen voor LED in plaats van CFL? Een van de belangrijkste redenen is dat LED’s veel langer meegaan! Als u de lampen 6 uur per dag aanschakelt, kan het licht ongeveer 23 jaar werken. Het is een ongelooflijke levensduur in vergelijking met CFL. Als we de conventionele fluorescentie gebruiken, zullen we de lamp om de 1 à 2 jaar moeten vervangen, of halogeenlampen om de 2 à 4 maanden.

Vergeet niet dat we tientallen gloeilampen aan het plafond hebben. Het vervangen van alle lampen in een keer zou vrij pijnlijk en tijdrovend zijn. Dus, door het hebben van deze langdurige LED-inbouwlampen, kunnen we voorkomen dat de vervanging in de komende decennia.

7. 6-inch diameter voor residentiële toepassingen
Wat is het verschil tussen 4 inch & 6 inch inbouwspots? Hoewel deze maten zeer gebruikelijk zijn, hebben ze verschillende doeleinden en functies. De kleinere 4″ can light is geschikt voor kleine ruimtes zoals het plafond boven het aanrecht of de kraan, terwijl 6″ is ontworpen voor middelgrote tot grote woon- of slaapkamers. Een ander groot verschil is dat meestal 6 inch kan licht heeft een hogere lumen output & dus helderder. Het is omdat de grootte kan de kracht van LED-chips te beperken passen in de armaturen. Als u wenst om helderder licht te hebben, dan 6 inch zou uw betere optie zijn.